Click and Win

Friday, March 18, 2011

SORRY SEEMS TO BE THE HARDEST WORD

Haaa...tu diaaa~ nmpak ok tajuk post uh..."sorry seems to be the hardest word"... cm pernah dgar je en ayat uh..nie xde kne mengene ngn tajuk lagu okeyh...mesti kowg2 ingt tajuk lagu group BLUE en..tidak owh....hahah



okeyh..citenye cmnih la en...

suatu petang yg aman damai dan disinari cahaya mentari yg samar2 akibat dilitupi awan...aku jalan2 menaiki camel@comel aku (ermm, jalan2 menaiki?? ...abaikan eh ) ...sedang aku enak disapa tiupan angin sempoi2 paham bahasa...aku terjaga dek kerna bunyi dentuman hentaman...bukan dentuman mercun or meriam k... ku melihat kearah kebelakang aku..ke dapat perhatikan,,, 2 bijik@buah kereta sudah melekat antara satu sama lain...kasihan mereka (kereta itu )... aku terus pergi ketempat kejadian yang jauhnya tidak sampai 10 meter... pabila aku menghampiri mereka...... apa yg aku dengari..... spt dibawah ini.....( x silap aku la.... haha )

pemandu satu :: 
weiiii,, mata kau letak mana haaa!!! kau ada lesan ke tidak!! ( pemandu ini marah dalam bahasa baku)......
pemandu dua :: 
perghhh...cam haram!! hang pandai bwk kereta tak!! apake hai hang brek kejot!! mana  signal  hang!! lampu brek pon xda,, akai pi mana!! ( marah pemandu ini dalam bahasa utara sleng key ell......)
pemandu satu :: 
kau tu, lain kali, focus kalau bawak kereta, mata guna, jangan letak lutut... tak nmpak ke lampu brek aku menyala....... ( sambung depa lg...)
pemandu dua :: 
(*&)*%&^%*%(()&)^^*&(*0 ....... ( x mampu aku gambarkan dgn taipan.....)

tuuu diaaa bak hang! mantop mereka2 nih..... nmpak tak... seswai x ngn tajuk post aku..."sorry seems to be the hardest word kn3~~ hahaha"

okeyh2....cube kowg gantikan ayat memaki maki hamun diataih dgan ayat meminta maaf yang seswai~~ ^^

pemandu satu ::
weiiii,, mata kau letak mana haaa!!! kau ada lesan ke tidak!! ( pemandu ini marah dalam bahasa baku)......
pemandu dua ::
alamak...saya mintak maaf abg@ encik...saya terleka tadi,, x perasan encik brek...saya minta maaf encik.....( dengan nada kesal dan muka seposen ^^ )
pemandu satu :: 
.................................................................................................................

haaaa~~~~~

kowg rase la kan...akan bersambung lagi x maki memaki menghamun cam dialog 1st td........ jeng3~ ^^

hehehehehehe ^^


p/s 1 :: kejadian nih bukan rekaan kn2..kowg biase dgar dialog nih kn..hehehe
p/s 2 :: ucapan maaf umpama senjata ~ ucapan maaf bukan dilafaz oleh owg yg lemah...tetapi oleh owg yg BIJAK !!! 

sekian ^^

5 comments:

nazura said...

waaaaa .. bijak eh ..??? aku kategori sangt bijak la nih ea ..?? hahaha ... ritu g langgar org ... pastuh kuar org tuh nak marh2 .. aku cakp la sory sory n sory ...buat muka bersalah sampai tak tauuuu nak kata ... bisa buat org ituh terharuuu kowt ... hahhaahahahahahaha .. tp de ritu aku terlanggar satu kete merci nih .. pastuh aku cabut. aku rasa tuh pun tindakan yang bijak gakkk ... ahahaha ( yg pentg kete merci tuh tak de pape la.. sbb tuh cabut terus laju2.. hahahahaha )

storyfromme said...

manusia ni terlalu ego untuk mengaku kesalahan die.

rey fareed said...

nazz :: hahaha..aku tau cite 2..tp yg mercii uh, pttnye ko kne langga bg tinggal kesan, bru blah..hehe
stm:: betol!! ^^

bact said...

nnt gua nk langgar lu la
pas tu gua minta maaf
gua blah slow2 k
hahahha

Naddia said...

abu bunuh ali

abu mtk maaf kat mak ali

mak ali maafkan

waahh..indahnye dunie